Wat ik voor je kan doen

Pedagogische begeleiding

Met behulp van het gedachtengoed: talentontwikkeling van Luc Dewulf coach ik kinderen en hun gezin in een kort of langer durend traject. De positieve psychologie is de drager van mijn werkwijze.

Na verwijzing via de huisarts kom ik bij u op huisbezoek.

De gewenste situatie wordt bepaald. Aan de hand hiervan stellen we een traject samen waarbij verschillende vormen van begeleiding en coaching mogelijk is. Ik coach ouders maar ook school of andere mensen binnen de sociale kring van het kind. Indien nodig, coach ik ook het kind. Trajecten hebben een verschillende duur. Dit varieert van vijf sessies tot 25 sessies. Mijn praktijkruimte is gevestigd in ‘It Betterskip’, het gezondheidscentrum van Eastermar.

 Met een verwijzing van de huisarts, kan de begeleiding vergoed worden. Ik help u hierbij.

Pop up talentengesprekken en interviews

Ik geniet ontzettend van het afnemen van talentinterviews bij kinderen en volwassenen.

In een korte tijd ( 20 minuten) krijg je zicht op je talent; daar waar jij blij van wordt, dat wat als vanzelf gaat en waardoor je in de flow raakt.

Je kunt me inhuren voor pop-up interviews. Op locatie neem ik dan gedurende een dag (deel) interviews af bij belangstellenden. 

Vraag vrijblijvend naar een passende offerte.

Bij uitgebreide interviews verhelder ik het verschil tussen aangeleerde competenties en talenten. Ook komen overtuigingen, waarden en normen aan bod. 

Talentontwikkeling in het onderwijs en de hulpverlening

Het leven is niet alleen trainen van vaardigheden en uitbreiden van kwalificaties. Om het leven volop te kunnen leven heb je zelfkennis, belang van plezier, persoonsvorming en veel liefde nodig. Een brede blik op het leven van kinderen brengt minder oordeel en meer mogelijkheden om te doen en te worden wat dicht bij jezelf ligt.

Ik ben in te huren voor een training over talentgedreven werken in het onderwijs of de hulpverlening. Deze training is voor teams van 5 tot 20 personen. ( duur: dagdeel of dag)

Ook ben ik in te huren voor intervisie met als grondlegger het talentgerichte kijken naar mensen. (duur: twee uren)

Vraag vrijblijvend naar een passende offerte.

Coaching en counseling (jong) volwassenen.

Naast het werken met gezinnen, begeleid ik (jong) volwassenen. De trajecten  bestaan uit counseling (een mengeling van coaching en therapie) en coaching. Ze zijn op maat gemaakt en werken toe naar de gewenste situatie. Hierbij maak ik gebruik van de sociale kring om de mens heen. Dit kan betekenen dat ik (met de cliënt) in gesprek ga met school of andere instanties. De sessie vinden plaats in “It Betterskip”. Soms kiezen we ervoor om te gaan wandelen. Begeleiding en advies aan school en andere organisatie vindt plaats op locatie.

Soms is vergoeding via de huisarts mogelijk, een vrijblijvende offerte kan altijd.

Wil je meer weten?